CSATORNAHAJÓ BÉRLÉS MENETE

Ajánlatkérés: Csatornahajó bérlés esetén, ahhoz , hogy személyre szabott ajánlatot tudjunk készíteni, szükségünk van az alábbiakra: a vendég hol és mikor szeretne csatornahajót bérelni, hányan vannak a csatornahajózni vágyók, milyen kabin leosztást szeretnének.
Ajánlat: Az ajánlat sok esetben több hasonló adottságokkal rendelkező csatornahajót tartalmaz. Feltüntetjük a hajók típusát, árát, esetleges kedvezményeket, járulékos költségeket, valamint alaprajzot és külső-belső képeket is csatolunk. Csatornahajó bérlésre adott ajánlatunkat egy hétig tudjuk tartani, de ez idő alatt is előfordulhat, hogy más vendég kibérli a hajót. Ezért javasoljuk:
Opció: Amennyiben valamelyik csatornahajó felkelti a vendég érdeklődését, érdemes opciózni a hajót. Ilyenkor anyagi vonzat nélkül tartjuk a hajót a vendégnek. Előszezonban és távoli időpontra kb. 1 hétig, közeli időpont esetén kb. 3 napig. Ez idő alatt tud a csatornahajó bérlésről dönteni, illetve a befizetést megszervezni. Általában – ha az anyagiak megszervezése csúszik – igyekszünk hosszabbítani, de ez nem mindig sikerül, ha az érdeklődés nagy az adott hajóra. Foglalás történhet banki átutalással, bankban számlánkra történő befizetéssel, vagy személyes befizetéssel irodánkban. Javasoljuk, ez történjen Euróban.
Csatornahajó bérlés: A hajó fix foglalása a hajóbérleti díj 50%-ával történik. 6 héttel indulás előtt kell a hátralékot fizetni. Amennyiben a hajóbérlés 6 héten belül történik, a foglalás a teljes hajóbérleti díj befizetésével történik.
Crewlista: Indulás előtt legkésőbb 1 héttel el kell juttatni hozzánk a legénységi listát (ún. crewlistát),melynek tartalmaznia kell: útlevélben (a vendégnél a kiutazáskor lévő igazolványban) szereplő név, születési hely, idő, igazoló okmány száma.

 

GYAKORI KÉRDÉSEK CSATORNAHAJÓZÁSSAL KAPCSOLATBAN

Hányan tartózkodhatnak a csatornahajó fedélzeten?
Kikötés után nincs korlátozás, de lényeges, hogy a megnövekedett létszám ne veszélyeztesse a csatornahajón tartózkodók biztonságát. Azonban menet közben a hajón csak annyian tartózkodhatnak, ahány főre a hajót regisztrálták. Ebbe a létszámba bele kell számítani a kapitányt és minden gyermeket életkortól függetlenül teljes főként.
Hány éves kortól tartózkodhat gyermek a fedélzeten?
Nincs életkor korlátozás. 6 év alatti gyermek esetén lehet kérni gyermek mentőmellényt.
Lehet-e háziállatot vinni a csatornahajózásra?
Általában az üzemeltetők ezt megengedik, de ez mindig feláras. Gyakori, hogy felára a takarítási díj 100%-a.
Meddig módosítható a crewlista?
2 nappal indulás előttig nálunk is módosítható. Az ez utáni változtatásokat érkezéskor a bázison kell intézni. Amennyiben az utazás folyamán változás történik, a bázist mindenképp értesíteni kell a változásról. Amennyiben utazás előtt tudják már, hogy változás történik, akkor külön-külön crewlistát kell leadni.
Milyen hosszúak a turnusok?
Általában a turnusok egy hetesek (8 nap/ 7 éj), de több hétre szívesen fogadnak foglalásokat. A 10 napos és tört hetes hajóbérléseket főszezonban nem kedvelik.
Ha megtetszik kint a csatornahajózás, lehet-e hosszabbítani a hajózást a helyszínen?
Sajnos nem. Mivel a hajók folyamatosan futnak, így leadás után már aznap másik vendégnek biztosítják a hajót.
Mik az útlemondási feltételek, van-e sztornó biztosítás?
Sztornó biztosítást a csatornahajó-üzemeltetők nagy része köt. Ha ilyen igény felmerül, kérjük a hajóbérlés előtt jelezni, hogy a pontos díjakról, feltételekről tájékoztatást küldjünk. Ilyenkor egy külföldi biztosítóval áll a vendég kapcsolatban, az üzemeltető segítségével tudja intézni az esetleges kártérítést.
Lemondható-e az utazás sztornó díj nélkül, ha az időjárás-előrejelzés rossz időt jósol?
Nem mondható le. Minden esetben a lemondási feltételekbe foglaltak szerint kell eljárni.
Milyen öltözék javasolt? Mit vigyünk magunkkal a hajózásra?
A csatornahajózáshoz sportos öltözék javasolt, fehér, nem csúszós talpú tornacipő (vagy olyan, ami nem hagy nyomot a fedélzeten). A hölgyek a tűsarkú cipőt kiszállás után vegyék fel. Érdemes legalább vízálló kabátot vinni eső esetére. Sporttáskába és ne kemény falú bőröndbe pakoljunk, mert a hajó tároló rekeszeibe könnyebben elpakolható.
Szükséges-e úszástudás ahhoz, hogy egy csatornahajózáson részt vegyünk?
Nem szükséges, de azért nem árt.
Megengedett-e a horgászat menet közben?
Egyes csatornákon lehet horgászni, érdemes erről előre tájékozódni. Azonban néhány csatornán a horgászat engedélyhez között. Ebben az esetben a bázis tájékoztat, hogy hol lehet horgászengedélyt vásárolni.
Van-e 220V a hajón?
Egyes modelleken van 220V, némelyen csak akkor van erre lehetőség, ha jár a motor. Amennyiben semelyik lehetőség nem elérhető a hajón, akkor szivargyújtóról működtethető inverterrel a hajón lévő 12V átalakítható 220Vá. Ez azonban nagyobb energia-felvételű készülékek (mint lap top, hajszárító, botmixer) üzemeltetésére és töltésére nem alkalmas, azonban telefont, kamerát, fényképezőgépet, kézi GPS-t menet közben is tölthetünk rajta. Az inverter nem alapfelszereltség, javasoljuk, hogy a vendégek vigyenek magukkal.
Hogyan közelíthetőek meg a csatornáktól távolabb eső helyek?
Az üzemeltetők erre is jól felkészültek. Minden báziskikötőben vagy környékén van lehetőség kerékpárbérlésre, ami a fedélzeten szállítható. Így könnyedén  megtekinthetőek a vendégek számára érdekes, de a vízi úttól kissé távolabb eső városokat, falvakat is.
Milyen csatornahajó bérlési kedvezményeket vehet igénybe?
Gyermek kedvezmény, 65 év feletti kedvezmény, páros kedvezmény, családi kedvezmény, előfoglalási kedvezmény

Ajánlatkérés