CSATORNAHAJÓK

A csatornahajók mindegyikének kialakításban figyelembe vették, hogy ez a nyaralási forma lehetővé teszi, hogy minden nap más városban kössön ki a legénység. Ennek megfelelően a csatornahajók mindegyike komplett élettér, olyanok, mint egy úszó apartman. A hajóba lépve tágas szalon fogad, olyan, mint egy „amerikai konyha” gáztűzhellyel, hűtővel, (legtöbbször fekhellyé is nyitható) ülőgarnitúrával. 2-4 fős kabinok mellett, típustól függően 1, vagy több zuhanyzó-WC áll a vendégek rendelkezésére. A fedélzetet is úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen társasági színtérnek is asztallal, és kiülős résszel, ez gyakran a tetőn található (flybridge). Kabinok száma: 1-5. A csatornahajók típusa és kialakítása térségenként és felszereltségben is változik.

Ajánlatot kérek

NARROW BOAT TÍPUSÚ CSATORNAHAJÓK

A narrow boat-ok a Brit-szigetek vizein jellemzőek. Hosszú, keskeny testű csatornahajók, a testen végig futó folyosótól gyakran nincsenek ajtóval elválasztva a kabinok (természetesen a fürdő és WC helyiség(ek) rendelkeznek ajtóval.) A kívülről romantikus megjelenés belül egy kevésbé igényes megjelenést takar. Némi kényelmetlenséget jelent, hogy botkormánnyal irányíthatóak. Ezek ellenére a csatornahajók jól felszereltek, gyakran még mikrohullámú sütő is javítja a komfortérzetet.

Csatornahajó bérlés: Brit-szigetek

TRADICIONÁLIS CSATORNAHAJÓK

A tradicionális hajók kicsit esetlenek, többségük leginkább a Dunán is látható sétahajók kicsinyített másainak tűnnek. A kabinok és a fürdő-WC helyiségek jól szeparáltak, bárki „magára csukhatja” a kabinajtót, azonban jellemzőek az akár emeletes ággyal 2-nél több főssé tett kabinok. Szélességéből adódóan tágasabb terek jellemzik. A belső terek stílusa egységes, igaz viszonylag puritán, de a kényelmet a berendezések kialakításában szem előtt tartották.

Csatornahajó bérlés: Európa-szerte

HIGH-CLASS CSATORNAHAJÓK

A high-class csatornahajók modern külseje, modern belsőt takar. Ezeknél a típusoknál már jobban odafigyelnek a színek és anyagok harmóniájára. A csatornahajók „történetében” itt kap jelentőséget a dizájn, már nem csak a szögletes, funkcionális formák jellemzőek, hanem az esztétika is latba esik. Még tágasabb terek, még jobb helykihasználás jellemzi ezeket a hajókat, igyekeznek minden kabinhoz fürdőt-WC biztosítani. A tradicionális hajókkal összehasonlítva tágasságuk onnan is ered, hogy ugyanakkora hajótestbe kevesebb kabint építenek, ezzel is növelve a kényelmet.

Csatornahajó bérlés: Európa-szerte

MOTOROS JACHT TÍPUSÚ CSATORNAHAJÓK

A csatornahajók között külön osztályt képeznek a leginkább motoros jachtra hasonlító hajók, melyek leginkább Hollandia tengerhez közel eső területein elterjedtek. Igaz, hogy a tengerre nem lehet kihajózni velük, de ebben a térségben a belvizek is inkább tavakra hasonlítanak, így a hajók is ennek megfelelően alkalmazkodtak a térség
jellegzetességeihez. Ezek is tágas belső terű, igényes hajók, kényelmük mindenben kielégíti az ezeket a típusokat választókat.

Csatornahajó bérlés: Európa-szerte